Σας καλωσορίζουμε στο πρώτο ενημερωτικό δελτίο του έργου «Ελληνικό Παρατηρητήριο για τη Φτώχεια και την Έλλειψη Στέγης» που υλοποιεί το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας με εταίρο του Ελληνικό Δίκτυο για το Δικαίωμα στη Στέγη και την Κατοικία.
Η συνεργασία των δύο δικτύων υπήρξε κοινός στόχος στην ουσία της ύπαρξής τους προκειμένου να επιτηρούν και να επιβλέπουν όσα συμβαίνουν στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής στην Ελλάδα και να συμβάλουν στη δημιουργία συμμαχιών στο πλαίσιο της κοινωνίας των πολιτών.
1 Τι έχει γίνει μέχρι τώρα
Με βασικό στόχο του Παρατηρητηρίου τη στήριξη σε επίπεδο Ο.Τ.Α. της εφαρμογής κοινωνικής πολιτικής έχουμε ξεκινήσει την καταγραφή της υλοποίησής της και των σχετικών προβλημάτων σε τοπικό επίπεδο με την αποστολή ερωτηματολογίου στους 332 Δήμους της χώρας. Μέχρι τώρα 145 Δήμοι έχουν ανταποκριθεί παρέχοντας τα πρώτα στοιχεία για την έρευνα.
2 Οι άνθρωποι του Παρατηρητηρίου
Υπεύθυνοι Λειτουργίας είναι ο Κυριάκος Λαμπριανίδης και η Μαρία Δημητριάδη.
Ο Κυριάκος Λαμπριανίδης, από το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, είναι κοινωνικός λειτουργός με μεταπτυχιακές σπουδές στην Παγκόσμια Εγκληματολογία.
Η Μαρία Δημητριάδη, από το Ελληνικό Δίκτυο για το Δικαίωμα στη Στέγη και την Κατοικία, είναι απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
Υπεύθυνη Επικοινωνίας του έργου είναι η Μαντώ Μπαμπούλα, υπεύθυνη επικοινωνίας του Ελληνικού Δικτύου για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών με MA στην Επικοινωνία.
Eπικοινωνήστε μαζί μας, στο 211 40 555 85 , στο hopewatch.gr@gmail.com για τους Υπεύθυνους Λειτουργίας και στο hopewatch.gr.media@gmail.com για Θέματα Επικοινωνίας.
3 Επικοινωνία και διάχυση
Για το Παρατηρητήριο έχουμε δημιουργήσει ιστοσελίδα, όπου μπορείτε να βρείτε την ανακοίνωση της έναρξης υλοποίησης του έργου ενώ ενισχύουμε συνεχώς την παρουσία μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω των δύο δικτύων στο Facebook, το Instagram, το Linkedin και το Twitter - X. Το δελτίο τύπου για την έναρξη του έργου μας έχει σταλεί σε εθνικά και περιφερειακά μέσα μαζικής ενημέρωσης (ενημερωτικές ιστοσελίδες, εφημερίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς) αλλά και μεγάλο αριθμό Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών, ιδρύματα και φορείς.
4 Τι να περιμένετε τους επόμενους μήνες
Το επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί η συλλογή στοιχείων μέσα από την αποστολή ερωτηματολογίου στις 13 Περιφέρειες της χώρας και ετοιμάζονται 2 webinar με τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Καταπολέμηση της Φτώχειας (EAPN) και της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας των Οργανώσεων που δουλεύουν με τους Αστέγους (FEANTSA).
5 Ξανά μαζί σας με το δεύτερο ενημερωτικό σημείωμα στα τέλη Αυγούστου!
Μέχρι τότε μπορείτε να παρακολουθείτε το έργο του Ελληνικού Παρατηρητηρίου για τη Φτώχεια και την Έλλειψη Στέγης εδώ https://antipoverty.org.gr/hopewatch
και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Ελληνικού Δικτύου για την Καταπολέμηση της Φτώχειας: facebook, twitter, instagram, YouTube, Linkedin και Tik Tok.
«Το έργο Ελληνικό Παρατηρητήριο για τη Φτώχεια και την Έλλειψη Στέγης στην Ελλάδα (Ε.ΠΑ.Φ.Ε.Σ.) υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος BUILD, με φορέα υλοποίησης το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και εταίρο το Ελληνικό Δίκτυο για το Δικαίωμα στη Στέγη και την Κατοικία.
Το πρόγραμμα «Building a robust and democratic civic space» (BUILD) έχει ως στόχο την προστασία, την προώθηση και την ευρεία αναγνώριση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και αξιών της Ε.Ε., μέσω της στήριξης οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών (OKοιΠ) στην Ελλάδα και την Κύπρο και της ενίσχυσης των ικανοτήτων και της βιωσιμότητάς τους. Το BUILD συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση, μέσω του προγράμματος Citizens, Equality, Rights and Values (CERV), το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ Κύπρου με συνολικό ποσό επιχορήγησης €2,9 εκ. Συντονιστής του BUILD είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη (Ελλάδα) σε σύμπραξη με το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ (Κύπρος)».
Δήλωση αποποίησης ευθύνης
«Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (EACEA) ή του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο EACEA δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις εκφραζόμενες απόψεις.»