17 Οκτωβρίου-Η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας δεν είναι γιορτή

                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2023 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

17 Οκτωβρίου - Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας

Η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας δεν είναι γιορτή.

 

EAPN 21st PeP Meeting

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη διοργάνωση της 21ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Ανθρώπων που Βιώνουν Φτώχεια (PEP) με θέμα "Το αβάσταχτο κόστος ζωής | Ευρωεκλογές", στο CaixaForum της Μαδρίτης, στην Ισπανία.

 
Η συνάντηση  – που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας (EAPN Europe) και το Ισπανικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας (EAPN Spain), με χρηματοδότηση από τη ΓΔ Εργασίας, το ισπανικό Υπουργείο Κοινωνικών Δικαιωμάτων, την Agenda 2030 και το Ίδρυμα La Caixa – θα λάβει χώρα στις 14 και 15 Νοεμβρίου.

Workshop 1

During our implementation of erasmus+ project "NGO Competence”- Improving the competences of NGO educators for social inclusion we have proudly and diligently run five (5) workshops as follows:

 

Workshop 1: Social Inclusion Practices- exchange of experience, November 5, 2022

Workshop 2: Social Inclusion Practices based on Gender, November 19, 2022

Workshop 3: Innovative educational programmes for vulnerable groups, March 9 & 10, 2023

Workshop 4: Raising awareness of digital environment for disadvantaged groups in Greece, April 5 & 6, 2023

Workshop 5: Advocacy for vulnerable groups, June 1, 2023

Η καταπολέμηση της φτώχειας είναι πολιτική επιλογή.

Δελτίο Τύπου

Το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας μελετώντας τα στοιχεία σχετικά με τη φτώχεια που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία στις 8 Μαΐου, θεωρεί ότι στη διάρκεια της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου δεν έτυχαν της προσοχής που τους αρμόζει και επισημαίνει τα παρακάτω.

participants in NGO Competence workshop 4 on digital education for vulnerable groups

🧭Tο Εργαστήριο «Ψηφιακή εκπαίδευση για ευάλωτες ομάδες» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 και Πέμπτη 6 Απριλίου, (10:00-14:00) στην αίθουσα Μ323, της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου της Αθήνας στο πλαίσιο του ERASMUS+ έργου “NGO Competence”- Improving the competences of NGO educators for social inclusion που στόχο έχει την επιμόρφωση στελεχών μέσα από ανταλλαγές καλών πρακτικών.

🎈Πάνω από 30 κοινωνικοί λειτουργοί, εθελοντές και ωφελούμενοι οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών και φορέων συμμετείχαν στο διήμερο αυτό εργαστήριο, με εκπαιδευτές την Ξένια Κουτεντάκη και το Γιάννη Κίσσα.

apotelesmata-tis-imeridas

Η καταπολέμηση της φτώχειας είναι πολιτική επιλογή

Πραγματοποιήθηκε χτες η ημερίδα του Ελληνικού Δικτύου για την Καταπολέμηση της Φτώχειας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων με την παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, πολιτικών κομμάτων, ακαδημαϊκών, εκπροσώπων επιμελητηρίων και ερευνητικών ινστιτούτων καθώς και οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών στην Ελλάδα.

Κόστος ζωής, ακρίβεια, ανισότητα, φτώχεια
Το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα Κόστος ζωής, ακρίβεια, ανισότητα, φτώχεια προκειμένου να συζητηθούν οι πτυχές εκείνες της ζωής σήμερα που επιβαρύνουν τα νοικοκυριά.
ffe_banner
The programme Foundations for Futures Europe has come to an end. Here is a wrap up of the Hellenic Antipoverty Network's contribution.
Join us in EAPN's 20th Meeting of People Experiencing Poverty!
The 20th edition of the European Meeting of People Experiencing Poverty (PeP) will take place from 29th to 30th November 2022 in Brussels, Belgium under the title 'The unbearable cost of living’.
Αναφορά για τη Φτώχεια 2022
Η Αναφορά για τη Φτώχεια στην Ελλάδα 2022 είναι η τέταρτη τέτοιου είδους έκδοση που πραγματοποιεί το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και συντάχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022.